KDU.breadcrumbs.homeČlánky Melánie Kratinová
Zpět

Melánie Kratinová

Přidáno 4. 10. 2018
Ilustrační foto
Medailonek kandidáta
Vážení spoluobčané, byla jsem oslovena, abych se připojila ke KDU-ČSL jako nezávislý kandidát. Je nasnadě, že základní představy dalšího rozvoje naší obce jsou obdobné ve všech volebních stranách. Všichni víme, na co je třeba se zaměřit, co dodělat, nového vybudovat s ohledem na finanční, technické a nakonec i lidské možnosti.

Ať už ve volbách uspěje Zašovjan či Veselan, zástupce kterékoli strany, zkusme podporovat dobrý úmysl, se kterým se určitě o post uchází (doufám, že nejsem v tomto naivní). Nechce se mi věřit, že by snad občanům Zašové mělo vadit, že starostou či starostkou obce bude Veselan a opačně.

Zkusme přispět ke zvelebování obce i my sami tím, že si nebudeme hledět úklidu jen po hranici svého plotu a nebudeme čekat, až zaměstnanci obce začnou uklízet cestu např. při jarním úklidu, ale že si ten kousek před „svým“ zameteme či vysečeme.

Během letošní dovolené mám dva poznatky. Nádherná, oku i duši lahodící krajina Horního Rakouska (nejen Horního), kde jsou krásně vysečená i vysoce položená, hůře přístupná místa. Proti tomu tuny odpadků, špíny, vysoké trávy, a tudíž nevzhledného okolí v Kalábrii na jihu Itálie, která je chudým regionem, ale určitě to není všechno o penězích. Je to o lidech.  Když jsme přejížděli hranice z Rakouska, byla jsem rozladěná, proč to nejde i u nás…

Ať se nerouhám – po návratu z Kalábrie jsem si říkala, jak je u nás krásně. Pojďme cestou našich sousedů. Važme si toho, co máme, chovejme se k obecnímu majetku jako k vlastnímu, veďme k tomu děti od útlého věku doma v rodinách a nenechávejme odpovědnost na škole. Promiňte mi to mentorování. To bude tím, že jsem kantorka, učím 24 let na OA a VOŠ ve Valašském Meziříčí. Příznivkyně různých forem cvičení mě znají z tělocvičny. S nostalgií vzpomínám na cvičení v tělocvičně bývalého kina, poté jsme se s místními ženami setkávaly v sále na obecním úřadě a v poslední době v krásném sále nového „kulturáku“. Takže i tyto změny svědčí o tom, že se pořád něco děje, buduje.

Tak nám všem přeji, ať to zvelebování obce pokračuje i po volbách a ať se nám tu všem dobře žije.