Zpět

Martin Filustek

Přidáno 4. 10. 2018
Ilustrační foto
Medailon kandidáta- nakonec to nej... :-)
Jako editor těchto stránek mám povinnost do nich taky něco občas napsat (s hrubkami sobě vlastními). A kdy jindy než teď:

Nejsem politik, ani se tak neumím vyjadřovat a ani se mi vlastně moc nechce. Do party Zašovských lidovců a lidovek jsem se nepřidal kvůli politice, ale kvůli tomu, že chci mít možnost utvářet svět kolem nás. Jsem rodem rožnovák, ale protože jsem se zamiloval do zašovjanky, tak jsem se tady i následně usídlil. Tím pádem je tím mým nejbližším světem kromě rodiny i Zašová.
A protože nemám rád, když se na něco jen nadává a nic se neudělá pro změnu, přidal jsem se k těm, kteří se o to nezištně snaží. 
Díky těm 3 rokům co se mezi lidovci pohybuji,  jsem měl možnost poznat krásné lidi a většinu z nich právě mezi nimi.

Jedním z nich je Jiljí Kubrický mladší (ale i starší je fajn chlap :-) ). V životě jsem poznal jen málo tak poctivých lidí, jako je on. Jasně, je pravda, že dělá chyby, ale nedělá je ve svůj prospěch.
Proto se tu dnes "vystavuji"- protože stojím za svým starostou.

Nesouhlasím s názorem, že dnes není čas na vztahy, ale pojďme budovat, však lidé když se budou mít dobře, vztahy se sami zlepší. Sami víte, že lepší práce, více peněz, vetší auto vám např. vztahy v rodině nikdy nezlepšily, možná jen na chvíli odsunuly problémy na později.
Ano, je třeba budovat, ale ne krátkozrace stylem- máme dotace? Šup tak s projektem! Že je to hovadina a nemá smysl? No a? Máme prachy, tak budujme!

Sílou současného starosty je právě ta schopnost budovat vztahy tak, ať bylo zvelebování obce ne jen akcí jednoho člověka, ale akcí všech s dlouhodobým přínosem pro všechny. Jeho sociální cítění přináší do "betonování" srdce. To se odráží např.ve snaze budovat byty pro naše babičky a dědečky v klášteře nebo veselské škole. Dnes si tyto akce kradou ostatní strany ve svých programech. Přitom, když se tyto věci řešili, NIKDO s žádným návrhem nepřišel.

Stojím za svým starostou a přál bych si, aby tam ještě chvíli zůstal, i když vím co všechno mu to v životě bere.
Zeptejte se sami sebe, jestli chcete krásnou betonovou, ale chladnou obec nebo krásné místo plné života...

Podpořte Jiljího s námi!