JESTLI PŮJDETE VOLIT, ZABIJEME VÁS!

Přidáno 28. 4. 2016
Archivní-napsáno 24.5.2014
V Česku je to nudná, nepříliš dobře honorovaná funkce, na níž se hlásí často důchodci, kteří nemají co dělat. Tady na východě Ukrajiny je to ale jedna z nejnebezpečnějších prací, které můžete dělat. Členství ve volební komisi je tu totiž doslova o život. O život může být i samotná cesta do volební místnosti.

Separatisté v Doněcké a Luhanské oblasti, kteří zde před dvěma týdny vyhlásili po "referendech" nezávislé republiky a od té doby s větším či menším úspěchem předstírají, že tu vládnou, chtějí totiž za každou cenu zabránit konání nedělního prvního kola ukrajinských prezidentských voleb.

Proto systematicky ničí zařízení volebních místností, před doněckým sídlem jejich "vlády", demonstrativně vysypali a zničili hromadu volebních uren, kterou se jim podařilo zabavit v jedné z doněckých volebních místností. A členům volebních komisí i voličům hrozí fyzickou likvidací, atentáty a zničením budov, kde se mají volby konat...."

Tolik citace z dnešního novinového článku. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/reportaz-z-ukrajiny-0l1-/zahranicni.aspx?c=A140524_110057_zahranicni_js

Není to zpráva z jiného století ani z jiného kontinentu. Taková je dnes situace v nedaleké zemi, která dokonce bývala naším sousedem, která také patří do Evropy, ale zatím není členem EU.
Kdoví, jestli si tohoto článku všimli všichni ti naši „hrdinové a chytráci“ kteří ze zásady k volbám nechodí, EU pohrdají a ještě se tím chvástají.